Arıkören Köyü İlkokulu
ARIKÖREN MAH. MUSTAFA SAVRAN CAD. NO 44 ÇUMRA / KONYA

VİZYON

Eğitim-Öğretimde çağdaş uygulamaları ve ezbere dayanmayan, kaliteli, disiplinli, yenilikleri takip eden; Eğitimi ile kısa vadede lider, aynı zamanda nitelikli ve kaliteli öğrenci yetiştiren, öğrencilerini yaşama hazırlayan, örnek bir okul olmaktır.

MİSYON

Atatürk ilkelerine bağlı, Milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, Bayrak ve vatan sevgisini bütün içtenliği ile yüreğinde yaşayan, kendine güvenli, hoşgörülü, sorumluluğunu bilen, bilgi ve bilgiyi kullanabilen, araştıran, sorgulayan, sosyal ve kültürel alanda başarılı, değişim ve gelişime açık, çalışkan ve nitelikli öğrenciler yetiştirmek.

BAŞARILAR

2010-2011 Voleybol Kız Takımı İlçe 1.liği, Konya 2.liği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı kazanarak Burslu olarak okuyacaklardır.(2011-2012 de 5 öğrencimiz kazanmıştır.) Mezun 18 öğrenciden 1 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesi, 2 Öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesi, 9 öğrencimiz Anadolu Lisesi ve 6 öğrencimiz de Meslek liselerine devam etmektedir. Ortaöğretim Kurumlarına kayıt yaptırma oranı %100´dür. Satranç Turnuvası 3.lüğü

İl Merkezine uzaklığı 65 km, ilçe merkezine uzaklığı ise 19 km´dir.

Arıkören Kasabası